De Turkse president reageerde volgens de familie Ali vol begrip op de afzegging
NOS Nieuws

Familie Ali schrapt Turkse president Erdogan van sprekerslijst

De Turkse president Erdogan zal toch niet spreken op de uitvaartdienst van Muhammad Ali. Hij heeft zijn plaats in het schema moeten afstaan aan een andere spreker, heeft een woordvoerder van de familie Ali gezegd tegen het persbureau AP. Hetzelfde geldt voor de Jordaanse koning Abdullah.

"Het is niet om wie ze zijn", aldus de woordvoerder. "Maar we hebben gewoon geen ruimte meer in het programma." Volgens de woordvoerder reageerden Erdogan en koning Abdullah vol begrip.

Er is nog niet bekendgemaakt wie vrijdag de twee vervangende sprekers zullen zijn tijdens de dienst in Ali's geboorteplaats Louisville. Nog wel op het programma staan onder anderen oud-president Bill Clinton en komiek Billy Crystal.

'The Book'

De familie van de overleden bokskampioen was al jaren bezig met het organiseren van Ali's uitvaart. De details zijn vastgelegd in een lijvig document dat volgens de familie 'The Book' is gaan heten. Er staat onder meer in vastgelegd dat de uitvaartdienst openbaar moet zijn en dat de dienst voorafgegaan moet worden door een processie in Louisville.

Beide wensen zullen worden vervuld. De dienst is vrijdag in een stadion waar zo'n 15.000 mensen in kunnen. Kaartjes zijn gratis; vanaf morgenochtend zijn ze af te halen bij het stadion.

De kist zal vrijdag worden gedragen door onder anderen acteur Will Smith en oud-bokser Lennox Lewis. Na de dienst wordt Ali's lichaam in besloten kring begraven.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl