Arrestaties na bomaanslag Istanbul

EPA

De politie in Istanbul heeft vier verdachten opgepakt voor de bomaanslag op een politiebus, waarbij vanochtend elf mensen om het leven kwamen. Het zou gaan om de huurders van de auto die bij de aanslag is gebruikt. Over hun achtergrond is niets bekend. Ze zouden vastzitten op het hoofdbureau van de politie in de Turkse metropool.

Onder de doden waren zeven agenten. Nog eens 36 mensen raakten gewond. President Erdogan heeft de gewonden bezocht in een ziekenhuis. Na afloop zei hij dat Turkije "tot het einde" doorgaat met de strijd tegen terreur.

De aanslag was vanochtend in het historische centrum van Istanbul. Een bom ging af in een geparkeerde auto toen de bus met agenten langsreed. Die werd door de klap omvergeblazen en verwoest. Ook vier passanten kwamen om het leven.

Advies

Vanwege de explosie hebben Duitsland en het Verenigd Koninkrijk hun reisadviezen aangepast. Zo adviseert Berlijn zijn onderdanen een verhoogde waakzaamheid bij reizen naar Istanbul. Nederland waarschuwt al langer voor een verhoogd risico op terroristische aanslagen in heel Turkije.

STER Reclame