'Clinton heeft genoeg gedelegeerden voor nominatie'

time icon
AFP

Hillary Clinton heeft volgens een telling van persbureau AP genoeg gedelegeerden om volgende maand de Democratische nominatie voor de presidentsverkiezingen in de wacht te slepen. Ze kan volgens het persbureau niet meer worden ingehaald door haar rivaal Bernie Sanders. Als de telling klopt, wordt Clinton de eerste vrouwelijke presidentskandidaat van een grote partij.  

Volgens AP heeft Clinton de afgelopen dag meer supergedelegeerden achter zich gekregen. Zij mogen eind volgende maand op de partijconventie zelf bepalen welke kandidaat ze steunen. Na de verkiezingen in Puerto Rico zondag had Clinton 548 supergedelegeerden achter zich. Nu zouden dat er 571 zijn. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'We bevinden ons op de rand van een historische gebeurtenis'

Bernie Sanders blijft steken op 46 supergedelegeerden, maar hij geeft de moed nog niet op. Hij zegt dat hij tot de partijconventie gaat proberen om de supergedelegeerden op andere gedachten te brengen. 

Clinton claimt de overwinning nog niet. Ze schrijft op Twitter dat ze vereerd is, maar dat ze eerst de voorverkiezingen in onder meer Californië wil winnen. Vandaag zijn in vijf staten voorverkiezingen. 

STER Reclame