Doden door overstromingen in België

Aangepast
NoodweerBenelux
@NoodweerBe
Hallucinante #beelden uit #Verviers deze namiddag. Containers vloeien door het straatbeeld. Christelle Losiever
3 jaar geleden

In België zijn zeker twee doden gevallen als gevolg van de hevige regenval. In Walcourt in de provincie Namen verongelukte een chauffeur nadat hij de macht over het stuur had verloren toen hij met zijn bestelbus door een diepe plas reed. 

In Welkenraedt, in de buurt van de grens met Limburg, is een vrouw van in de tachtig om het leven gekomen, schrijft De Standaard. Ze ging met zes anderen kijken naar de wateroverlast en werd toen meegesleurd. De zes anderen werden al snel gevonden, maar de vrouw was urenlang vermist. Haar lichaam werd 's avonds gevonden bij een stormbekken.

De burgemeester van Welkenraedt Jean-Luc Nix noemt de situatie "een regelrechte ramp. Ik heb nooit dergelijke overstromingen gezien. De schade zal in de miljoenen euro's lopen."

Vrijdag viel er ook al een dode door het noodweer. In Harsin (provincie Luxemburg) werd toen een man verrast door een overstroming terwijl hij zijn bijenkorven in veiligheid probeerde te brengen. Zijn lichaam werd uren later gevonden.

Foto's en filmpjes

Het noodweer treft vooral Wallonië. Op videobeelden is te zien hoe in het centrum van Dison (provincie Luik) onder meer een container door de straten drijft. De politie zou inwoners hebben gevraagd om binnen te blijven.

Ook in andere delen van het land wordt overlast gemeld. De brandweer van Charleroi werd volgens De Morgen zo'n vijftig keer opgeroepen. In Nalinnes kwam het dak van een garage naar beneden.

In de provincie Luxemburg staat het bij toeristen bekende stadje Durbuy onder water. Ook de regio Namen heeft de volle laag gekregen.

NoodweerBenelux
@NoodweerBe
Actuele #beelden uit #Durbuy. Stadscentrum staat onder #water. Via https://t.co/BWuLLF7SA4 #onweer
3 jaar geleden

Het is nog niet afgelopen met het slechte weer in Wallonië. Ook vandaag is er kans op zware regenbuien en onweer. 

STER Reclame