Kolonel Elanor Boekholt-O’Sullivan Koninklijke Luchtmacht
NOS Nieuws Regionaal nieuws

Eerste vrouwelijke commandant voor Vliegbasis Eindhoven

Het commando over Vliegbasis Eindhoven wordt deze week overgedragen aan kolonel Elanor Boekholt-O'Sullivan. Omroep Brabant schrijft dat daarmee voor het eerst een vrouw leiding gaat geven aan een operationele Nederlandse luchtmachtbasis.

Boekholt-O'Sullivan werkt sinds 1994 bij de luchtmacht, waar ze haar loopbaan begon bij de luchtverkeersleiding. Daarna vervulde zij verschillende functies op het gebied van inlichtingen en veiligheid. in 2008 was ze actief in Afghanistan. De laatste jaren was Boekholt-O'Sullivan bij de luchtmacht verantwoordelijk voor innovatie.

MH17

De nieuwe commandant volgt kolonel Johan van Soest op. Hij krijgt een nieuwe functie bij de luchtmacht. Van Soest was op Vliegbasis Eindhoven in 2014 verantwoordelijk voor de ceremonies voor de slachtoffers van de ramp met de MH17.

Op dit moment is 10 procent van de medewerkers van Defensie vrouw. Om meer vrouwen te interesseren voor een baan als militair startte vorige week een wervingscampagne. Ook zijn vrouwen bij meer defensie-onderdelen inmiddels welkom, zoals bij het Korps Mariniers

STER reclame