AFP

Sociale media-accounts Mark Zuckerberg korte tijd gehackt

time icon

Een pijnlijk moment gisteren voor Facebook-topman Mark Zuckerberg: hackers slaagden erin om tijdelijk zijn Twitter- en Pinterest-profiel over te nemen. Er gingen ook geruchten dat zijn Instagram-profiel was gekraakt, maar Facebook sprak dit tegen, meldt techsite Venturebeat.

Hackers die zichzelf 'Ourmine Team' noemen, claimen verantwoordelijk te zijn voor de hack. In een berichtje op Twitter schrijven ze: “Je stond in de LinkedIn-database met het wachtwoord 'dadada'! Stuur ons een berichtje voor bewijs."

Daarmee verwijzen de hackers mogelijk naar een lijst met gebruikersnamen en wachtwoorden, afkomstig van LinkedIn. Het platform werd in 2012 gehackt en de bijbehorende lijst verscheen in mei van dit jaar op internet. De tweet wekt de suggestie dat in die database gegevens van Zuckerberg stonden.

Als dat klopt lijkt het erop dat hij in het verleden hetzelfde wachtwoord gebruikte voor verschillende online platformen. Iets wat door experts wordt afgeraden, maar nog vaak gebeurt.

Hersteld

De tweets zijn inmiddels weggehaald. Zuckerberg, die op Twitter '@finkd' heet, is niet erg actief op de site. Zijn laatste tweet komt uit januari 2012. In totaal heeft hij 19 berichtjes geplaatst. 

Op Pinterest, een platform waar foto's worden gedeeld, was hij ook maar korte tijd actief. Ook daar is niks meer van de hack te merken.

STER Reclame