De kist van Ali wordt uitgeladen in Louisville
NOS Nieuws

Lichaam Ali aangekomen in geboorteplaats

Het lichaam van Muhammad Ali is aangekomen in zijn geboorteplaats Louisville. Daar wordt vrijdag een uitvaartdienst voor de overleden bokslegende gehouden.

Ali's lijkkist werd gisteren in een gecharterd vliegtuig naar Louisville gevlogen vanuit Phoenix. Daar was hij afgelopen vrijdag overleden, op 74-jarige leeftijd. Hij overleed aan longproblemen en de gevolgen van parkinson.

De herdenkingsdienst wordt gehouden in het plaatselijke stadion, waar plek is voor 20.000 mensen. Vooraf rijdt de rouwstoet door Louisville, onder meer door de wijk waar Ali opgroeide en langs de boulevard die zijn naam draagt.

Ali stelde zelf de plannen op voor de rouwdienst. Onder anderen oud-president Bill Clinton en komiek Billy Crystal zullen het woord nemen. De ceremonie is toegankelijk voor publiek en er worden veel mensen verwacht.

Herdenken

Gisteren namen veel geloofsgemeenschappen in Louisville de tijd om Ali te herdenken. Zijn broer woonde een dienst bij in de baptistische kerk waar Ali lid van was voordat hij moslim werd. Ook na zijn bekering bezocht Ali de kerk nog wel eens.

In de plaatselijke moskee van Louisville was een bijeenkomst waarvoor ook christenen en joden waren uitgenodigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl