NOS Sport

Motorcoureurs staan stil bij dood Salom

Applaus en minuut stilte voor overleden motorcoureur Salom

De Spaanse motorcoureurs uit de MotoGP, Moto2 en Moto3 hebben op het circuit van Barcelona stilgestaan bij het overlijden van hun collega Luis Salom. De Spanjaard viel vrijdagmiddag tijdens de training en overleed diezelfde middag. Het was het eerste noodlottige incident sinds de dood van Marco Simoncelli in 2011.

De motorcoureurs hielden een minuut stilte. Daarna volgde een applaus voor Salom.

Onduidelijkheid

De noodlottige crash van Salom is nog omgeven met raadsels. "We hebben nog geen verklaring voor het ongeval", zei Carmelo Ezpeleta, de grote baas van de MotoGP. "We onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren en vooral hoe dat op die plek kon. Het was namelijk geen bocht die als gevaarlijk te boek stond en waar een dergelijke ernstige crash zou kunnen gebeuren."

Salom ging vrijdag in de tweede vrije training van de Moto2 hard onderuit in bocht 12 van het circuit van Barcelona. Hij gleed door over het asfalt naast de baan en landde in de met lucht gevulde vangrail. Die luchtkussens zijn juist bedoeld om de coureurs te beschermen.

"Maar hij gleed veel te snel door en kreeg bij de rebound de motor keihard tegen zijn lichaam", wist Franco Uncini van de internationale motorsportbond FIM.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl