AFP

Het Duitse muziekfestival Rock am Ring heeft opnieuw stilgelegen vanwege het slechte weer. Tussen 17.00 en 21.00 uur werden er in de omgeving van het festival zware buien en harde wind verwacht. Ook werd er gewaarschuwd voor onweer.

Gisteren raakten 82 mensen gewond door een blikseminslag. Daarna lag het festival anderhalf uur stil. Op dat moment waren er 90.000 mensen op het terrein van Rock am Ring.

Omdat er vanmiddag opnieuw onweersbuien naderden, werd besloten de optredens van vandaag voorlopig af te gelasten. De organisatie zegt dat de plaatselijke autoriteiten gezegd hebben dat het festival moet worden stilgelegd.

Het ging vanmiddag flink tekeer, waardoor ook de stroom uitviel. Sommige festivalgangers hielden het daarom voor gezien en vertrokken.

Na 21.00 uur zijn de optredens weer hervat. Volgens de organisatie werd er verder geen onweer verwacht. Er waren nog optredens van onder meer de Red Hot Chili Peppers en de Deftones.

Ziekenhuis

Van de mensen die gisteren gewond raakten door de bliksem, is een aantal weer uit het ziekenhuis ontslagen, zegt de plaatselijke politie. 

Rock am Ring wordt gehouden in Mendig, in de buurt van Koblenz, op een voormalig vliegveld. Het is een van de populairste rockfestivals in Duitsland. Dit weekend staan er nog optredens gepland van onder meer Tenacious D en Black Sabbath.

STER reclame