Vrouw steekt zichzelf in brand in Bennekom Omroep Gelderland

Een vrouw heeft zichzelf in Bennekom met een brandbare vloeistof overgoten en in brand gestoken. Ze is met een traumahelikopter naar het Brandwondencentrum in Beverwijk gebracht. De politie laat weten dat ze ernstig gewond is. 

Verschillende mensen waren er vanmiddag bij toen de vrouw bij de muziektent in de dorpskern zichzelf in brand stak. "Met flessen water probeerden enkelen van hen het vuur uit te krijgen", zei een woordvoerder van de brandweer bij Omroep Gelderland. "Het is zaterdag altijd extra druk in het centrum van Bennekom. Daardoor zagen veel mensen het gebeuren."

Het gaat om een 51-jarige vrouw uit Bennekom. Volgens de politie was ze "ernstig verward".

De brandweer kan nog niet zeggen met wat voor vloeistof de vrouw zich heeft overgoten en hoe ze aan het spul is gekomen. "De politie gaat dit verder uitzoeken", aldus de woordvoerder. Ook is onduidelijk wat haar ertoe bracht. 

De gemeente Ede, waar Bennekom onder valt, spreekt van een vreselijke gebeurtenis. "Veel mensen hebben het gezien en dat is verschrikkelijk. Dit is een drama voor alle betrokkenen", aldus een woordvoerder.

STER reclame