Peter Dessens

Dat een eindexamenreisje je niet in de koude kleren gaat zitten, blijkt wel uit een foto die op sociale media een hit is. Tientallen slapende scholieren zijn gisteren op de gevoelige plaat vastgelegd op een Transavia-vlucht van Mallorca naar Schiphol.

"Ik heb nog nooit zo'n leuke, rustgevende terugreis gehad", vertelt Delftenaar Peter Dessens, die de foto liet maken door een van de weinige andere wakkere passagiers. Zelf staat Dessens op de foto met zijn handen te zwaaien, naast zijn vrouw. "Samen met zes anderen waren wij de enigen van alle passagiers die wakker waren."

Volgens Dessens waren de jongeren 'losgegaan' in de populaire uitgaansplaats El Arenal nadat ze via Facebook de vakantie met elkaar hadden geregeld. "Ze waren vermoedelijk in alle vroegte opgehaald vanuit hun accommodatie, terwijl ze tot een uur of twee hadden doorgefeest."

Rechts achterin de zwaaiende Peter Dessens met zijn vrouw Peter Dessens

"Toen we in de vertrekhal zaten, zagen we ze al binnenkomen. We vreesden dat het een heftige vlucht zou worden met drinkende scholieren, maar eenmaal aan boord had je letterlijk geen kind aan ze", vertelt Dessens.

Ook voor het cabinepersoneel was het een gemakkelijke vlucht. "Ik heb nog nooit zo snel een drankje gekregen tijdens mijn reis. Een enkeling bestelde nog wel een glaasje water tegen de nadorst, maar de rest lag heerlijk te slapen en werd niet gestoord", vertelt Dessens aan de NOS.

Geliket     

Op Facebook wordt de foto van de slapende examenleerlingen massaal gedeeld en geliket. "Al meer dan 45.000 reacties en dat aantal blijft maar oplopen", vertelt de Delftenaar. "En dan heb ik het nog niet over de 3000 tot 4000 positieve mailtjes die ik heb gekregen. Vooral ouders reageren, die het een herkenbaar beeld noemen. Maar scholieren zelf vinden het grappig." 

Op de vraag of Dessens een reactie van Transavia heeft gekregen naar aanleiding van de foto: "Via Facebook vonden ze de foto ook grappig. Het had natuurlijk een mooi gebaar geweest van Transavia als ik in ruil een reisje naar Barcelona had gekregen." 

STER reclame