NOS Nieuws

Fransman met zware wapens opgepakt bij Poolse grens

Op de grens tussen Oekraïne en Polen is een Franse man aangehouden met een groot arsenaal zware wapens. De man werd volgens de Franse omroep M6 door de Oekraïense douane opgepakt toen hij probeerde ruim honderd kilo explosieven, drie granaatwerpers en meerdere kalasjnikovs over de grens met Polen te smokkelen.

Een woordvoerder van de Oekraïense grenswacht bevestigde de aanhouding aan Reuters. De man zou nog vastzitten in Oekraïne. Mogelijk wordt hij uitgeleverd aan Frankrijk. De Oekraïense inlichtingendienst wil de aanhouding nog niet bevestigen.

Volgens de omroep M6 wilde de man de wapens gebruiken om een aanslag in Parijs te plegen. Toen zijn woning in Noord-Frankrijk werd doorzocht, zou de politie onder meer explosieven en T-shirts met symbolen van een extreem-rechtse groepering hebben gevonden.

Terreurgolf

In mei waarschuwde de Franse inlichtingendienst DGSI voor een golf terreuraanslagen in Frankrijk. Dit ging over terreur vanuit extremistische islamitische hoek. De waarschuwing kwam kort voor grote evenementen als de Tour de France en het EK voetbal.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl