ANP
NOS Nieuws

Nagel weer voorzitter 50Plus

Eerste Kamerlid Jan Nagel is op de algemene ledenvergadering gekozen als voorzitter van 50Plus. Het is de tweede keer dat hij de partij leidt.

Hoewel volgens het reglement een Kamerlid geen partijvoorzitter mag zijn, kreeg hij van de leden "vanwege zijn grote ervaring dispensatie voor het verkiezingsjaar", aldus de verklaring van de partij.

Nagel is oprichter van de partij en erelid. Ook was hij tot maart 2014 de eerste voorzitter van de partij. Bij de verkiezingen versloeg Nagel Jan Soetebier met 112 tegen 70 stemmen. Hij volgt daarmee John Struijlaard op.

Regeringsdeelname

In zijn toespraak zei Nagel dat hij hoopt dat 50Plus na de verkiezingen kan meeregeren. In de peilingen staat de ouderenpartij op zes zetels.

"De ChristenUnie was de afgelopen jaren met slechts zes zetels een serieuze coalitiepartner en leverde zelfs een vice-premier", redeneerde Nagel. "Omdat bij een volgende regering waarschijnlijk vijf partijen nodig zijn, moet 50Plus aan een volgende regering deelnemen om pensioenkortingen te voorkomen."

Nagel zei verder dat zijn partij de PVV niet op voorhand moet uitsluiten als er kans op regeringsdeelname is. Hij wees erop dat 50Plus ook een streng asielbeleid heeft, maar wel uitzonderingen wil maken voor vluchtelingen die met de dood worden bedreigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl