Doodgereden otter bij Huis ter Heide in Drenthe
In samenwerking met
RTV Drenthe
NOS Nieuws

Zoektocht naar jonge otters van doodgereden moeder

Bij Huis ter Heide in Drenthe wordt vandaag een zoekactie gehouden naar jonge otters. Hun moeder is gisteren doodgereden langs een provinciale weg.

De vinders van het dode dier stuurden een foto van het dode dier naar de Stichting Otterstation Nederland. "Uit die foto blijkt dat het gaat om een zogend wijfje", vertelt directeur Addy de Jongh van het otterstation tegen RTV Drenthe.

"De vinders hebben op mijn verzoek gecheckt of er nog melk uit de tepels kwam, dat bleek het geval. Zij hebben ook gevoeld of er mogelijk nog ongeboren jongen in de buik zaten, maar dat was niet zo. Er moeten dus in de omgeving verweesde ottertjes zijn achtergebleven", aldus De Jongh.

Eerder gelukt

Vrijwilligers van de otteropvang de Rietnymf, Stichting Otterstation Nederland en Stichting Vrienden van de Otter en andere partijen gaan daarom vandaag op zoek naar de jonge otterwezen.

De Jongh denkt niet dat de zoektocht makkelijk is. "Maar het is eerder gelukt, in 2014 in de Weerribben en bij Zwartsluis. Er is dus een goede kans dat dit keer de jongen ook gevonden worden."

Als de jonge otters opgespoord worden, gaan ze naar de otteropvang bij Munnekeburen.

Advertentie via Ster.nl