De kuit van Kiki Bertens wordt behandeld NOS

Sluiter maakt zich zorgen: onzeker of Bertens speelt

time icon

Het wordt een flinke uitdaging om Kiki Bertens klaar te stomen voor haar partij in de halve finales tegen Serena Williams. De kuitblessure waarmee ze in de kwartfinales kampte, is ernstiger dan gedacht. Dat zegt haar trainer Raemon Sluiter donderdagavond tegen de NOS.

"Ik maak me heel erg zorgen", aldus Sluiter drie uur na de kwartfinalewedstrijd van Bertens tegen Timea Bacsinszky (7-5, 6-2). "Of ze kan spelen? Dat is de vraag. We gaan er alles aan doen. De uitslagen van de medische tests waren niet slecht. Maar er zit wel iets in die kuit."

Bertens moest er tijdens de wedstrijd tegen Bacsinszky al aan behandeld worden. Naar het net sprinten kon ze bijvoorbeeld niet meer. "Ze heeft de partij op wilskracht binnengesleept. Eén ding kan ik je wel zeggen: ze is geen pieper."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Sluiter maakt zich zorgen over Bertens

Bertens zei zelf vlak na de wedstrijd: "Ik moet zeggen dat ik erg veel last had van mijn kuit in de tweede set. Het serveren ging erg moeizaam."

Sluiter voegde er later aan toe: "Er zit iets en dat is niet jofel. Het plan is nu om het zo goed mogelijk te behandelen. En dan morgenvroeg weer. Dan gaan we inspelen en kijken we hoe het gaat."

Vrijdag wacht beste tennisster aller tijden

Sluiter acht de kans echter klein dat ze helemaal niet op de baan verschijnt. "Ze moet echt strompelend van de trap afkomen om niet te gaan spelen. Maar het is kort dag. Morgen om 13.00 uur staat de beste tennisster aller tijden te wachten. En ja, ik maak me heel erg zorgen. Ik ben meer ongerust dan blij."

STER Reclame