Tom de Ridder (ja, die) verdwijnt voorgoed van de radio, belooft hij

time icon
ANP

Tom de Ridder, ja die van de radioreclame, heeft goed nieuws voor veel luisteraars: hij stopt ermee. 

"Regelmatig ergerden mensen zich groen en geel", zegt de stemacteur achter Tom. Zijn personage wekte veel irritatie bij luisteraars omdat zijn spotjes voor tankpasjes enorm vaak werden uitgezonden. 

"Vrienden en bekenden belden me weleens van: je was er weer achttien keer!", vertelt de stemacteur die niet bij naam wil worden genoemd in Nieuws en Co op NPO Radio 1. "Het ging vooral om de frequentie."

'Hoe meer er werd geklaagd, hoe meer pasjes werden verkocht'

Dat zei de stemacteur achter Tom de Ridder op NPO Radio 1.

De stemacteur zelf vermaakte zich prima met zijn rol. Hij verbond zijn stem acht jaar aan Tom de Ridder. "Er werd wel heftig op gereageerd, maar ook wel erg komisch. Bijvoorbeeld filmpjes op het internet met nagespeelde scenes. Dat vond ik wel vermakelijk."

"Het grappige was; hoe meer er werd geklaagd, hoe meer er van die pasjes werden verkocht", zegt Tom de Ridder. "Dat verbaasde mij. Ik had het tegenovergestelde verwacht."

Frustratie

"Ik kreeg al die gefrustreerde luisteraars over me heen", zegt Lara Rense, presentator van Nieuws en Co. "Die waren het écht zat. Het was echt niet grappig meer."

Volgens Tom de Ridder kwam dat doordat "tegen alle reclameregels in" de spotjes enorm vaak werden uitgezonden. "Dat was een strategie blijkbaar. Ik ben niet van de reclame."

Waarom heeft u mij dit aangedaan als presentator?

Lara Rense, presentator Nieuws en Co

"Omdat het werkte", reageert Martin Schuurman van MKB Brandstof, het bedrijf achter de spotjes. "Dat is eigenlijk de enige reden. De campagne werkte zo goed, dat we steeds meer van die spotjes gingen uitzenden."

Schuurman zegt dat hij niet bewust mensen wilde irriteren met de spotjes. Het bedrijf achter de tankpassen wil nu een andere koers gaan varen en stopt daarom definitief met Tom de Ridder. Ook komt er een andere bedrijfsnaam.

En de stemacteur achter Tom de Ridder verzekert dat we hem nooit meer zullen horen in die rol. "Dat kan ik echt beloven met de hand op mijn hart."

STER Reclame