ANP
NOS Nieuws

Prince stierf door overdosis pijnstillers

Prince is overleden aan een door hem zelf genomen overdosis fentanyl, een zeer sterke pijnstiller. Dat staat in het rapport over het onderzoek naar zijn dood. Volgens de onderzoekers nam Prince per ongeluk een overdosis. Van zelfmoord is dus geen sprake. Fentanyl kan met hulp van pleisters, tabletten en neusspray worden ingenomen.

Eerder vandaag zei een anonieme bron bij de politie al tegen persbureau AP dat Prince aan een overdosis pijnstillers is overleden.

De 57-jarige popartiest werd op 21 april dood gevonden op zijn landgoed in Minneapolis. Op zijn lichaam en in zijn huis werden pijnstillers gevonden. De politie riep de hulp in van een specialistisch team om te onderzoeken of die iets met zijn dood te maken hadden. Ook werd onderzocht of een arts hem pijnstillers had voorgeschreven.

Een week voor zijn dood maakte een vliegtuig met Prince aan boord een voorzorgslanding, omdat hij dringend medische hulp nodig had. Hij zou bewusteloos zijn geraakt. Amerikaanse media schreven dat hij het middel Narcan kreeg toegediend, dat als tegengif wordt gebruikt bij een overdosis morfine of morfine-achtige middelen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl