1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
ANP
NOS Nieuws

Beveiliging kazernes verder aangescherpt

De beveiliging van de militaire kazernes moet verder worden versterkt. Dat is een van de uitkomsten van een onderzoek dat werd gehouden nadat journalist Alberto Stegeman ongehinderd de kazerne in Oirschot was binnengedrongen.

De journalist kon in april ongehinderd langs de slagbomen aan de poort komen, door vlak achter een militaire auto mee naar binnen te glippen. Minister Hennis nam na de uitzending al tijdelijke maatregelen om de beveiliging te verbeteren en die kunnen nu worden afgebouwd. Over de inhoud van de nieuwe infrastructurele aanpassingen wil de minister niets kwijt.

Sleutels

Stegeman wist op het terrein van de kazerne in Oirschot ook een sleutel van een gecamoufleerde jeep te bemachtigen en reed ermee van het terrein af. Volgens Hennis heeft hij daarbij gebruikgemaakt van een universele sleutel.

De minister hecht waarde aan de universele sleutels voor dit type voertuig, omdat die ervoor zorgen dat er altijd een sleutel beschikbaar is. "Het operationele belang weegt zwaarder dan de beveiliging die unieke sleutels bieden", concludeert ze. Hennis benadrukt dat de sleutel moet worden opgehaald bij de voertuigbeheerder en dat het gebruik ervan wordt vastgelegd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl