EPA
NOS Nieuws

Dalai lama ziet grenzen aan opvang vluchtelingen in Europa

De opvang van vluchtelingen in Europa heeft volgens de geestelijk leider van Tibet zijn grenzen. "Een mens die het goed heeft, heeft de verantwoordelijkheid een ander te helpen. Tegelijkertijd zijn er intussen te veel vluchtelingen", zegt de dalai lama in een gesprek met de Duitse krant Frankfurter Allgemeine.

"Duitsland bijvoorbeeld kan geen Arabisch land worden. Duitsland is Duitsland", zegt hij. Volgens de dalai lama is het aantal vluchtelingen dat naar Europa komt inmiddels zo groot, dat het in de praktijk lastig wordt om zoveel mensen op te vangen.

De geestelijk leider vindt dat Europa moreel verplicht is om de vluchtelingen tijdelijk op te vangen. "Maar het doel moet zijn dat zij terugkeren en gaan meehelpen met de wederopbouw van hun eigen land."

Negativiteit

De dalai lama waarschuwt er in de krant voor om niet alle moslims over een kam te scheren. Hij wijst erop dat de terroristen een kleine minderheid vormen en dat je vooral moet kijken naar de vele moslims die niets met geweld te maken willen hebben.

"Liefde is de kernboodschap van ieder geloof, ook van de islam. Kwaadaardige mensen zijn er ook onder boeddhisten, christenen, joden en hindoes. De droevige daden van een klein aantal moslims mag geen reden zijn voor het veroordelen van de hele islamitische wereld."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl