In de Thaise tempel werden tientallen dode tijgerwelpjes gevonden EPA

De Thaise autoriteiten hebben zeker 40 dode tijgerwelpjes gevonden in een vriezer in een boeddhistisch tempelcomplex waar tijgers worden gehouden. Onderzocht wordt of ze een natuurlijke dood zijn gestorven of zijn gedood voor de handel.

In het complex werden niet alleen de dode welpjes gevonden maar ook stukken hertengewei, een dood wild zwijn, de schedel van een rund en allerlei ingewanden in potten. 

In het park bij de tempel liepen tot eind vorig jaar 147 tijgers die veel toeristen trokken. De autoriteiten halen sinds januari stapsgewijs alle roofdieren weg omdat ze daar illegaal zijn. De monniken worden er bovendien van verdacht dat ze handelen in roofdieren. 

Sinds januari hebben de autoriteiten vijftig tijgers weggehaald. Ze zijn overgebracht naar legale wildparken.

Welpen fles geven

Dierenactivisten voeren al geruime tijd actie tegen de Tiger Temple, zo'n 100 kilometer van de hoofdstad Bangkok. Toeristen kunnen er selfies nemen met de tijgers en hun welpen de fles geven.

Veel natuurorganisaties riepen daarom de toeristen op om er niet meer heen te gaan. Veel buitenlanders die er waren, zeiden dat de tijgers waren gedrogeerd.

Inmiddels is het hele tempelcomplex voor alle toeristen gesloten. 

STER reclame