EPA
NOS Wielrennen

Wielrenner Henao gaat vrijuit

Wielrenner Sergio Henao mag weer aan wedstrijden meedoen. Met de bloedwaarden van de Colombiaan (Team Sky) is niets aan de hand. De internationale wielrenunie UCI maakte bekend dat hij vrijuit gaat.

Henao werd ruim een maand geleden door zijn ploeg geschorst omdat er zorgen waren over de bloedwaarden in zijn biologische paspoort. De Colombiaan werd niet meteen van doping verdacht, maar de afwijkende waarden behoefden nader onderzoek.

Deskundigen van een onafhankelijke instantie hebben het biologische paspoort van de Colombiaan grondig bestudeerd en kwamen tot de slotsom dat er geen reden tot zorg was.

"We zijn blij dat hij weer mag koersen, maar de uitkomst heeft ons niet verrast. We hebben steeds in de onschuld van Sergio geloofd", zei teambaas Dave Brailsford van Team Sky in een eerste reactie.

Invloed

Henao werd in 2014 ook al eens drie maanden uit de competitie gehaald vanwege zijn ongewone biologische paspoort. Hij woont en traint meestal op grote hoogte in zijn geboorteland en dat kan invloed hebben op zijn bloedwaarden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl