Ouders noemden hun zoon in 2010 het vaakst Sem en hun dochter Sophie. Dat blijkt uit onderzoek van de Sociale Verzekeringsbank, die ieder kwartaal een overzicht van de meestgekozen voornamen presenteert. Vorig jaar werden er 859 Sem's en 800 Sophie's geboren. In 2006 waren Sem en Sophie ook al de populairste namen.

Sophie stond in 2008 op de tweede plaats; toen werd Emma het vaakst gekozen. Sem moest het in 2008 en 2009 nog afleggen tegen Daan, die beide jaren bovenaan stond. Die naam is nu gezakt naar de vierde plaats.

De jongensnamen Lucas (2) en Milan (3) zijn in opkomst; die stonden twee jaar geleden nog op de elfde en tiende plaats.

Op de lijst met meisjesnamen zijn er alleen kleine verschillen. Wel nieuw in de top-15 is Lynn. Die naam werd vorig jaar 557 keer vergeven.

Joran

Uit de lijst blijkt ook dat er vorig jaar twee Osama's, één Frodo en zeven Jorans zijn geboren. Joran heeft na de media-aandacht voor Joran van der Sloot enorm aan populariteit ingeleverd. In 2006 werden er 124 Jorans geboren, vorig jaar waren dat er dus nog maar zeven.

Van de meisjesnamen van het koningshuis is Amalia het populairst, zij werd 24 keer vernoemd. Vorig jaar werden vier Beatrixen geboren en drie Máxima's.

Top-20 meisjesnamenSophieJuliaEmmaLotteEvaLisaLiekeSanneNoaAnnaIsaFleurLynnTessSaraRoosAnneMaudJasmijnFemke

Top-20 jongensnamenSemLucasMilanDaanJaydenTimLeviThomasThijsJesseLuukStijnRubenLarsFinnBramJulianMeesSvenMax

STER reclame