Reuters
NOS Nieuws

Doden bij aanslagen in Zuidoost-Turkije

In het zuidoosten van Turkije zijn vier mensen om het leven gekomen bij een aanslag met een bermbom. De aanslag werd gepleegd bij Silopi, een dorp in de buurt van de grens met Irak. Negentien mensen, onder wie vijf militairen, raakten gewond.

Volgens de Turkse omroep Dogan News Agency werd de bom in een put geplaatst en tot ontploffing gebracht toen een politieauto voorbijreed.

Enkele uren voor de aanslag hadden Turkse gevechtsvliegtuigen verschillende kampen van de Koerdische PKK gebombardeerd. Het is niet duidelijk of de aanslag een wraakactie is voor dit bombardement.

Persbureau Reuters meldt dat PKK-strijders vandaag al twee politieagenten opbliezen bij Van, een stad in het oosten van het land. Een derde agent raakte gewond. Ook hier zou het gaan om een aanslag met een bermbom.

In het zuidoosten van Turkije vinden al maanden gevechten plaats tussen de PKK en Turkse veiligheidsdiensten. De gevechten zijn in twintig jaar niet zo heftig geweest als de laatste maanden. Vorige week werd bekend dat de vernietiging in het zuidoosten van het land gigantisch is.

Staakt-het-vuren

Afgelopen zondag vielen sluipschutters van de PKK nog een Turkse basis in Irak aan. Hierbij zou een luitenant om het leven zijn gekomen.

Afgelopen juli zegde de PKK het staakt-het-vuren op dat de laatste twee jaar van kracht was. Sindsdien kwamen er duizenden militanten en honderden burgers om het leven bij gevechten tussen de Turkse regering en de Koerdische arbeiderspartij.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl