Afvalcontainers in Hoofddorp
In samenwerking met
NH
NOS Nieuws

Jongetje bijna doodgedrukt, Heemstede sluit perscontainers

Heemstede heeft vier containers met een pletmachine gesloten. Dit doet de gemeente omdat afgelopen zaterdag een 5-jarig jongetje bijna werd doodgedrukt door zo'n container.

De 5-jarige Jens kwam vast te zitten, schrijft de regionale omroep NH, toen hij voor de grap in de container was geklommen. Omstanders schoten te hulp en probeerden de stroom van het apparaat af te halen om te voorkomen dat de pletmachine aanging.

Op een gegeven moment hoor ik niets meer. Toen sprongen de tranen in de ogen van de mensen die erbij waren.

Een omstander

Op een gegeven moment ging de crusher toch aan. Jens begon te huilen, maar was daarna opeens stil. "Op een gegeven moment hoor ik niets meer," zegt een omstander. "Toen sprongen de tranen in de ogen van de mensen die erbij waren."

Gelukkig zat het jongetje nog in de buis en niet in het gedeelte van de container waar het afval wordt geplet. Uiteindelijk wist de brandweer Jens te bevrijden.

Strenge veiligheidseisen

De burgemeester van Heemstede is blij dat het kind niet gewond is geraakt en zegt dat het incident zeer serieus wordt genomen. "Samen met afvalbedrijf wordt onderzocht hoe dit heeft kunnen gebeuren ondanks het feit dat het systeem aan strenge veiligheidseisen voldoet", aldus de gemeente in een reactie.

Zolang er een onderzoek loopt naar de oorzaak van het ongeluk blijven de containers dicht.

Jens heeft zijn lesje geleerd. Hij zal niet snel meer in een container kruipen. "Want het stinkt ook een beetje."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl