ANP

Op Schiphol zijn lange rijen ontstaan voor de bagagecontrole vanwege een korte staking van de beveiligers. Die hebben 20 minuten lang het werk neergelegd om te protesteren tegen het vastgelopen overleg over de arbeidsomstandigheden. 

De beveiligers vinden de werkdruk te hoog. Ze willen dat er meer mensen worden aangenomen en dat ze tijdens hun werkdag minder lang moeten staan. Ook vinden ze dat er te veel lawaai is en dat de temperatuur vaak te hoog is. Verder moet er een plan van aanpak komen om het hoge ziekteverzuim omlaag te brengen.

De werkonderbreking zorgde voor lange rijen wachtenden, soms zelfs tot buiten de vertrekhal. Volgens een woordvoerder van vakbond FNV die de staking organiseerde had "het gros van de reizigers begrip voor de actie".

"Er waren lange rijen door een groot aanbod van passagiers in combinatie met de actie. Dit was de langste actie tot nu toe, maar voor zover wij kunnen nagaan heeft niemand zijn vlucht gemist."

FNV sluit meerdere acties niet uit, maar die zullen geen uren gaan duren denkt de woordvoerder. Het uitgangspunt is om veilig actie te voeren, maar wel zo dat het door de bedrijven en door Schiphol gevoeld wordt. "Maar het moet geen reizigers pesten worden", voegt hij daaraan toe.

STER reclame