Max Verstappen tijdens de GP van Monaco
NOS Sport

Verstappen valt uit en ziet Hamilton winnen in Monaco

Max Verstappen heeft zijn spectaculaire overwinning in de grandprix van Barcelona geen goed vervolg kunnen geven. In het regenachtige Monaco crashte de Nederlander halverwege de race, die gewonnen werd door Lewis Hamilton. Hij bleef Daniel Ricciardo in een boeiend duel net voor.

Verstappen reed zijn Red Bull-wagen op het stratencircuit in Monte Carlo in ronde 35 in de vangrail, ogenschijnlijk door een mechanisch defect. De 18-jarige Nederlander was zaterdag in de kwalificatierace ook al uitgevallen.

  • AFP
    Lewis Hamilton springt een gat in de lucht na zijn overwinning in Monaco
  • EPA
    Lewis Hamilton rijdt op de eerste plaats in de GP van Monaco

De bolides startten op het kletsnatte stratencircuit in Monte Carlo achter de safetycar. Daniil Kvyat kreeg zijn Toro Rosso niet meer van de cruisecontrol af en kon een hoge klassering al direct vergeten.

Opmars Verstappen

Verstappen begon na zijn crash in de kwalificatie vanuit de pitstraat. Na zeven ronden werd de weg vrijgegeven en wisselde een aantal coureurs snel van regenbanden naar intermediates. Dat deed Verstappen, al snel van de 21ste naar de 12de plaats opgerukt, na dertien ronden. 22 ronden later crashte hij.

Zijn Australische ploeggenoot Ricciardo nam vooraan snel afstand. Nico Rosberg kon niet volgen en maakte na vijftien ronden ruimte voor Mercedes-stalgenoot Hamilton. De Brit was inderdaad sneller, maar het gat met de leider was al dertien seconden.

Slimme Brit slaat set banden over

Hamilton reed door op regenbanden, sloeg de intermediates over, ging direct over op slicks en nam zo de leiding. Toen ook Ricciardo profielloos rubber wilde, lag de set bij Red Bull nog niet klaar. De Australiër haakte nog aan bij Hamilton, maar die hield de deur verder op slot.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl