Real Madrid wint voor de elfde keer de Champions League

Real Madrid verslaat Atlético en wint Champions League

Real Madrid heeft in de finale van de Champions League na penalty's gewonnen van Atlético Madrid. Na 120 minuten was het 1-1. Het is de elfde keer dat De Koninklijke de Europa Cup I wint.

Real won twee jaar geleden de CL-finale na verlenging van Atlético, onder meer door een late gelijkmaker van Sergio Ramos. De centrale verdediger was ook in Milaan trefzeker, al had hij er ditmaal minder tijd voor nodig.

Na een kwartier tikte hij binnen na doorkoppen van Gareth Bale, al stond hij op dat moment wel buitenspel.

Daarmee kwam Real Madrid verdiend op voorsprong. De ploeg domineerde voor rust en kreeg een paar goede kansen, terwijl Atlético amper gevaarlijk werd.

Real Madrid wint de Champions League

Griezmann, Juanfran missen penalty

Het duel bloedde na een half uur een beetje dood, maar de tweede helft begon enerverend. Pepe liep Fernando Torres omver waarna Antoine Griezmann de bal vanaf de stip keihard tegen de lat schoot.

Atlético bleef druk zetten en schoot via Stefan Savic, Koke en Saúl Níguez naast. Nadat Real via de nagenoeg onzichtbare Ronaldo en Bale dicht bij de 2-0 was geweest, tikte Yannick Carrasco aan de overzijde na een prachtige aanval de 1-1 binnen.

De verlenging was door de vermoeidheid en het voorzichtige spel het aanzien amper waard. In de strafschoppenreeks gingen de eerste zeven penalty's raak, waarna Juanfran de paal raakte. Ronaldo zorgde vervolgens voor de beslissing.