NOS Sport

Schippers verliest op 200 meter van Bowie

Schippers tweede op 200 meter in Eugene

Bij de Diamond League-wedstrijden in Eugene is Dafne Schippers als tweede geëindigd op de 200 meter. De regerend wereldkampioene had een goede start, maar kwam op het laatste rechte stuk niet meer over Tori Bowie heen.

De Amerikaanse, die Schippers begin mei in Doha ook al klopte op de 100 meter, liep met 21,99 de snelste tijd van het jaar. Haar 10,80 van Doha is de snelste seizoentijd op de 100 meter.

Schippers finishte na 22,11 en dat was beduidend langzamer dan haar 22,02 van vorige week in het kletsnatte Hengelo. Elaine Thompson, op de WK van vorig jaar tweede achter Schippers, werd derde in 22,16.

"Dit was echt een slechte race", zei Schippers na afloop balend. Ze afgelopen van Nederland naar de VS en heeft nog last van een jetlag. "Ik merk dat mijn lichaam het negen uur tijdverschil niet leuk vindt. Ik weet dat ik niet zo goed op reageer en dat blijkt wel weer."

  • Schippers heeft last van jetlag: dit was een slechte race
  • Bowie: wat echt telt is als ik Dafne in Rio versla

Fraser-Pryce laatste op 100 meter

Shelly-Ann Fraser-Pryce leed een zeldzame nederlaag op de 100 meter. De tweevoudig olympisch en drievoudig wereldkampioene eindigde na een matige start als laatste.

De kleine Jamaicaanse boekt haar zeges doorgaans dankzij haar razendsnelle start. Nu was ze slecht weg, kon ze de overwinning al snel vergeten en kwam ze na 11,18 over de finish. English Gardner snelde naar de overwinning in 10,81.

Toptijd Jebet

Ruth Jebet kwam dicht in de buurt van het wereldrecord op de 3.000 meter steeplechase. De pas 19-jarige Bahreinse (in Kenia geboren) moest na de laatste hindernis alles uit de kast halen om de ontketende Hyvin Kiyeng Jepkemoi achter zich te houden.

Met 8.59,97 bleef Jebet 1,16 verwijderd van het record dat Goelnara Samitova op de Spelen van 2008 in de boeken bracht. Wereldkampioene Jepkemoi (24) kwam op de finish 0,04 tekort voor de zege.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl