NOS Sport

Bertens huilt van geluk: ik ben superblij en helemaal verrot

Bertens huilt van geluk: ik ben superblij en helemaal verrot

"Ik heb geen idee welke emoties er allemaal door me heen gaan", zegt een huilende Kiki Bertens na haar slopende driesetter tegen Daria Kasatkina in de derde ronde van Roland Garros.

"Het was een ongelooflijk gevecht, ik had kramp in de benen, het serveren deed pijn en ik ben helemaal verrot." Ze won na achttien games in de derde set met 6-2, 3-6, 10-8.

Bertens leek in de derde set op de winst af te stevenen, maar liet op 5-3 vijf matchpoints onbenut. Daarna knokte haar Russische tegenstander zich terug in de wedstrijd en mondde de wedstrijd uit in een slijtageslag. "Bij die matchpoints ben ik te voorzichtig en slaat zij ze goed weg. Toen kreeg ik toch wat twijfels."

"Daarna schiet de kramp in mijn benen. Op het laatst was het best lelijk tennis. Het was alleen maar knokken, knokken, knokken vandaag", vertelt ze tussen de tranen door.

Rio

De zwaar bevochten zege levert niet alleen een plek bij de laatste zestien van het grandslamtoernooi op, maar een ticket voor de Olympische Spelen. "Dat ik me plaats voor Rio is geweldig. Ik ben superblij."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl