Bertens slaat zich ook langs Kasatkina Deze video is alleen in Nederland te bekijken.

Kiki Bertens heeft met veel moeite de achtste finales van Roland Garros bereikt. Ze versloeg Daria Kasatkina na een krachttoer van achttien games in de derde set met 6-2, 3-6, 10-8.

Bertens had in de eerste set dankzij haar dwingende spel weinig te stellen met Kasatkina, maar in de tweede set liet de 19-jarige Russische zien zich niet zomaar gewonnen te geven.

Vijf gemiste matchpoints

Die vechtlust toonde Kasatkina, in 2014 winnares van het jeugdtoernooi in Parijs, opnieuw in derde set, toen ze op 5-3 vijf matchpoints voor Bertens wegwerkte en zelf haar derde breakpoint benutte.

Bertens mocht het zichzelf verwijten dat ze op de matchpoints, vermoedelijk door de zenuwen, te passief speelde. Het bleek de opmaat voor een krankzinnig slot van de wedstrijd.

Bertens en Kasatkina liepen op hun tandvlees en vanaf 6-6 werden ze beiden twee keer achter elkaar gebroken. Twee keer liet Kasatkina na om de partij uit te serveren.

Uiteindelijk bleek Bertens de taaiste. Ze hield in de zeventiende game haar service, wat de leeg gespeelde Kasatkina in de volgende game niet meer lukte.

Bertens heeft nu voor de tweede keer in haar carrière, nadat haar dat ook in 2014 al was gelukt, de vierde ronde op Roland Garros bereikt. Daarin wacht de Amerikaanse Madison Keys, die als vijftiende geplaatst is in Parijs. 

Bertens heeft zich bovendien door haar overwinning ook voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro weten te kwalificeren.

STER reclame