Spoedberaad in Brazilië om groepsverkrachting

tijd van publicatie

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

'De verschrikkingen komen nu eindelijk aan het licht'

De Braziliaanse interim-president Michel Temer belegt een spoedoverleg vanwege de groepsverkrachting van een meisje van 16 jaar in Rio de Janeiro. Hij roept de ministers van Veiligheid van alle deelstaten bij elkaar om de problemen te bespreken.

De groepsverkrachting heeft tot veel onrust geleid. Geweld tegen vrouwen is in Brazilië een groot probleem. Temer wil nu onder andere een federale politie-eenheid oprichten die geweld tegen vrouwen moet bestrijden.

33 mannen

Aan de verkrachting vorige week zouden 33 mannen hebben meegedaan. Een paar van de daders zouden zelf beelden en video's van het misbruik op sociale media verspreid hebben. 

De beelden veroorzaakten veel ophef onder de bevolking. Vooral ook omdat er veel 'positieve' en vrouwonvriendelijke reacties op de sociale media loskwamen. 

Het meisje is verkracht toen ze met haar vriend was. In zijn huis is ze buiten bewustzijn geraakt; zelf denkt ze dat ze is gedrogeerd. Toen ze de volgende ochtend op een andere plek bijkwam waren er allemaal gewapende mannen.

De politie weet van vier mannen wie het zijn dankzij de beelden die zijn verspreid. Een van de verdachten is de vriend van het meisje. Het is nog niet duidelijk wat zijn rol was. Er is nog niemand aangehouden.

STER Reclame