Lange rijen op Utrecht Centraal NOS / Joop Kraan

Er stonden tijdens de avondspits lange rijen bij station Utrecht Centraal. Achter het station stonden zeker 250 mensen te wachten op bussen naar Geldermalsen. Reizigers klaagden over chaotische toestanden.

Rond het station worden dit weekeinde omvangrijke werkzaamheden uitgevoerd. Daarom zet de NS op meerdere trajecten bussen in. De tijdelijke bushaltes staan opgesteld aan de Jaarbeurskant van het station. Daar stonden veel reizigers tijdens de avondspits meer dan een uur te wachten op een bus.

"Alle bussen die we hebben, zijn ingezet", zegt een woordvoerder van de NS. "Maar het is lastig om tijdens de avondspits zoveel reizigers te vervoeren met bussen. In een intercity passen zo'n duizend passagiers en in een bus maar vijftig. Daarnaast was het druk op de weg. Dat hielp ook niet mee."

Vanochtend verliep de spits zonder grote problemen. Er stonden toen geen lange rijen bij de tijdelijke bushaltes. "Reizigers moeten even hun weg zoeken, maar er staan hier veel mensen om te helpen", zei verslaggever Mattijs van de Wiel die vanochtend op Utrecht Centraal was. "De stationshal staat in ieder geval niet vol ontredderde reizigers."

STER reclame