NOS
NOS Sport

Handboogschutter Van den Berg zeker van Spelen

Handboogschutter Sjef van den Berg gaat naar de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Dat laat bondscoach Ron van der Hoff aan de NOS weten. Van den Berg is door de andere Nederlandse schutters niet meer te achterhalen in de interne selectieprocedure.

Het Nederlandse team is op het olympische onderdeel recurve al een tijd zeker van een ticket voor de Spelen. De invulling van dat team is echter nog niet bepaald. Drie mannen mogen naar Rio de Janeiro. Een van die drie is dus Van den Berg. Rick van der Ven, Mitch Dielemans en Mick de Bakker strijden nog om de andere twee plekken.

De handboogschutters schieten al vanaf begin april punten bij elkaar in een interne procedure. Van den Berg vergaarde de meeste punten bij de wereldbekerwedstrijd in Shanghai. Die won hij namelijk. Bij de Europese kampioenschappen die op dit moment in Nottingham plaatsvinden kon Van den Berg niet meedoen om de prijzen. Hij verloor in de achtste finales. Dielemans en Van der Ven waren al eerder uitgeschakeld.

Vanaf 12 juni zijn de vier Nederlandse handboogschutters in Antalya voor de volgende wereldbekerwedstrijd. Na dat toernooi maakt bondscoach Van der Hoff bekend welke twee schutters Van den Berg vergezellen naar Brazilië.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl