NOS
NOS Wielrennen

Gebroken Kruijswijk: ik verlies hier gewoon de Giro

"Ik verlies hier gewoon de Giro." Dat was de trieste conclusie van de gedesillusioneerde Steven Kruijswijk na afloop van de negentiende etappe waarin hij door een zware val de roze leiderstrui verspeelde. "Het was een stomme fout in de afdaling, ik verkloot daar gewoon alles. Dat is kut."

De kopman van Lotto-Jumbo ging als eerste van de favorieten over de top van de Colle del Agnello, maar kort daarna ging het fout. "Ik zat redelijk aan mijn limiet op de top en wilde net wat eten en drinken. Ik probeerde de rest te volgen, maak een stuurfout en knal vol in die sneeuwwand. Dan verlies je de aansluiting en weet je dat het voorbij is."

Kruijswijk sloeg over de kop, viel hard op zijn rug, maar kon zijn weg vervolgen. "Je probeert te blijven geven, maar mijn lichaam deed overal pijn. Mijn rug, mijn ribben. En mijn moraal, die was ook wel gebroken."

Podium

Ondanks deze zwarte dag staat Kruijswijk nog altijd derde in het algemeen klassement op 1 minuut en 5 seconden van de nieuwe rozetruidrager Esteban Chaves. Morgen staan nog drie zware beklimmingen op het programma.

Zo kort na de race kan het podium hem niks schelen. "Ik verlies hier gewoon de Giro."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl