Plugge: dit is drama

Een stuurfout met grote gevolgen. Steven Kruijswijk is de roze leiderstrui kwijt, en daardoor verkeert nu ook zijn ploeg Lotto-Jumbo in mineur. Na de negentiende etappe in de Giro d'Italia reageert teambaas Richard Plugge teleurgesteld: "Dit is een drama." Ploegleider Addy Engels houdt nog de hoop op "speciale dingen morgen".

Plugge baalt van het feit dat de fietswissel zo lang op zich liet wachten. Maar dat kon niet anders. "Wij mogen er op de klim niet voorbij. Dan worden we tegengehouden door de koersdirecteur. Daarom stond hij er helemaal alleen voor", reageert Plugge.

Hoewel Kruijswijk ervan uitgaat dat hij de Giro al heeft verloren, is Plugge nog enigszins optimistisch. "Hij heeft in deze Giro aangetoond dat hij de beste klimmer is. Morgen staan er weer bergen op het programma. Kijken of hij zich weet te herpakken."

Engels: er moeten speciale dingen gebeuren

Ook ploegleider Addy Engels heeft flink de pest in. "We zeiden nog tegen elkaar: dit ziet er goed uit. Totdat het bericht op de radio kwam dat hij was gevallen."

Achteraf bleek het funest dat geen van Kruijswijks teamgenoten meezat in de ontsnapping. Dat zou Kruijswijk na diens val goed van pas zijn gekomen. Maar van een fatale inschattingsfout wil ploegleider Engels niets weten. "Een fout? Nee, als we het niet hadden geprobeerd was het een fout."

Hoop

Engels: "Primoz Roglic was de aangewezen man om mee te zitten. Maar het gevecht duurde te lang en het was te lastig om mee te zitten."

Engels geeft de hoop op een eindzege in de Giro d'Italia nog niet op, maar is tegelijkertijd realistisch: "Als hij zich kan herpakken en de Steven kan zijn van vóór de val, dan geef ik het nog niet op. Maar dan moeten er op de slotklim morgen wel speciale dingen gebeuren."

STER reclame