NOS Wielrennen

Kruijswijk over de kop in afdaling

Kruijswijk over de kop in afdaling Agnelllo

Steven Kruijswijk is onderuit gegaan in de afdaling van de Colle del Agnello. De rozetruidrager was opnieuw soeverein in de beklimming van de hoogste berg in de Ronde van Italië en rondde de top met alleen Esteban Chaves en Vincenzo Nibali in het wiel.

Vlak na de top maakte Kruijswijk een stuurfout, raakte de sneeuwwand en sloeg over de kop. De verwondingen lijken mee te vallen - hij heeft een wond aan zijn elleboog - maar de drie minuten voorsprong van Kruijswijk op zijn concurrenten verdween als sneeuw voor de zon.

Aan de voet van de slotklim naar Risoul had Kruijswijk al meer dan twee minuten achterstand op Chaves en Nibali, die beiden geholpen worden door ploeggenoten. Alejandro Valverde en Rafal Majka zitten in een groepje daartussenin. Uiteindelijk brak Kruijswijk op de slotklim. Hij kwam met een achterstand van 4 minuten en 52 seconden achter ritwinnaar Vincenzo Nibali over de streep.

NOS
Steven Kruijswijk raapt zijn fiets bijeen na zijn val in de afdaling van de Agnel

Zakarin uit koers

In de afdaling ging ook Ilnoer Zakarin, de nummer vijf van het klassement, hard onderuit. Voor de Rus is de Ronde van Italië ten einde.

De val van Zakarin is niet in beeld geweest. Maar duidelijk is dat hij lelijk terecht is gekomen op de rotsen naast een stroompje. Daar werd hij lange tijd behandeld. Zakarin zou even buiten bewustzijn zijn geweest en heeft mogelijk zijn sleutelbeen gebroken.

Ook Zakarin zwaar onderuit op Agnello

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl