Hollandse Hoogte
NOS Nieuws

Belgische ministers meppen fietsers onderuit

Tot twee keer toe hebben Belgische ministers vanmorgen per ongeluk een fietser onderuit geslagen in de Wetstraat, het regeringscentrum in Brussel.

Maggie De Block van Volksgezondheid veroorzaakte het eerste ongeluk. Op weg naar de ministerraad keek ze niet goed uit toen ze de deur van haar dienstauto opende. Een man reed tegen haar portier aan; hij reageerde geschrokken op zijn val, maar raakte nauwelijks gewond.

Voor het oog van de camera's die de minister opwachtten voor het overleg, bood De Block veelvuldig haar excuses aan. Ze gaf de man haar telefoonnummer om later nog contact op te nemen.

Toen de man weer was weggefietst, zei De Block dat ze bij het uitstappen was afgeleid door de journalisten rond haar auto. "Ik zit naar u aan het zien", zei De Block. "Ik ben blij dat hij niets heeft."

Helaas, deze YouTube video is niet meer beschikbaar

Korte tijd later ging het op nagenoeg dezelfde plek weer mis met vice-premier Alexander De Croo. Ook hij lette niet goed op bij het uitstappen.

De fietser die tegen zijn deur opreed, werd door collega-minister Reynders de ambtswoning van de premier binnengeleid om aan zijn hand te worden behandeld. Ook hij raakte slechts lichtgewond.

Ook De Croo gaf later toe dat hij beter had moeten opletten. "Mijn fout."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl