Het Kralingse Bos ANP

Tegen een 47-jarige man uit Wateringen is 20 jaar cel geëist voor twee moorden in het Rotterdamse Kralingse Bos in 1993. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man in hetzelfde jaar ook iemand geprobeerd te doden in Soest.

De man werd vorig jaar aangehouden nadat door het Nederlands Forensisch Instituut in de dna-databank een match was gevonden. Dat het zo lang duurde voor een match werd gevonden, komt omdat het pas sinds 2012 is toegestaan om ook op dna-sporen van familieleden te zoeken. De man zelf stond niet in de databank.

Kruisboog

In juni en september 1993 werden in het Kralingse Bos twee mannen gedood en hun auto werd gestolen. De verdachte bekende na zijn aanhouding die moorden. Hij kwam zelf met informatie over de zaak in Soest. Daar werd in een bos in mei 1993 een man beschoten met een kruisboog. De man overleefde het incident.

Tijdens de zitting ontkende de man juist iets met de zaken in Rotterdam en Soest te maken te hebben. Hij zou onder zware druk zijn gezet tijdens de verhoren. Volgens de officier van justitie is door de dna-match bewezen dat de man in ieder geval een van de moorden in het Kralingse Bos heeft gepleegd.

De uitspraak van de rechter wordt verwacht op 10 juni.

STER reclame