Sharleyne Remouchamps
NOS Nieuws

Hoogeveen: pijnlijk rapport over dood Sharleyne (8)

De gemeente Hoogeveen erkent dat er niet genoeg is gedaan om de dood van de 8-jarige Sharleyne te voorkomen. Burgemeester Loohuis zegt dat in een reactie op een kritisch rapport over de zaak dat gisteren naar buiten kwam.

Sharleyne werd vorig jaar dood gevonden onder aan de flat waar ze met haar moeder woonde. Hulpverleners begeleidden hen al jaren vanwege meldingen over verwaarlozing en huiselijk geweld. Uit een rapport van drie inspecties blijkt dat die hulp tekortschoot. Zo was de hulp te weinig gericht op het welzijn van Sharleyne en te veel op haar ouders, die sinds eind 2011 uit elkaar waren.

Tragisch

Loohuis onderschrijft de conclusies uit het rapport. "Dat wat we deden was op zich goed en met de beste intenties, maar het was niet genoeg." Hij noemt de zaak pijnlijk en heel tragisch.

Het rapport vraagt op vijf punten aanpassingen in de werkwijze van de gemeente. Daarvoor krijgt Hoogeveen drie maanden de tijd. Loohuis zegt al een tijd bezig te zijn om de aandacht meer op het kind te leggen.

Schadevergoeding

Sharleynes vader heeft aangekondigd een schadevergoeding te eisen van de gemeente Hoogeveen. Burgemeester Loohuis weet niet hoe het daarmee staat. "Onze juristen zijn daarmee bezig. Of het tot een juridische procedure leidt, weet ik niet."

De doodsoorzaak van Sharleyne is nooit opgehelderd. Mogelijk was ze al dood voordat ze van de flat viel. Haar moeder werd een tijdje verdacht, maar werd uiteindelijk niet vervolgd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl