NOS Sport

Rojer zou al z'n titels inleveren voor olympische medaille

Rojer: Spelen zijn groter dan 't winnen van een grandslam

Over ongeveer twee maanden hopen Robin Haase en Jean-Julien Rojer de Nederlandse eer te verdedigen op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro. Als de 34-jarige Rojer zijn positie in de toptien op de dubbelranglijst weet te behouden tot en met juni, dan mag hij een landgenoot uitnodigen om te dubbelen voor olympisch goud.

De op Curaçao geboren Rojer staat momenteel vijfde. Maar, toch is het nog niet helemaal zeker dat hij dan ook in actie komt in Brazilië, omdat Rojer van NOC*NSF nog geen toestemming heeft gekregen om mee te lopen tijdens de openingsceremonie.

EPA
Horia Tecau en Jean-Julien Rojer (r) tonen de Wimbledon-trofee

Regels van NOC*NSF

Volgens Robin Haase zou de Curaçaoënaar niet willen spelen als hij niet mee mag lopen. "Ik wil heel graag meedoen in Rio", aldus Rojer. "De openingsceremonie heb ik nog nooit meegemaakt, dus ik zou graag bij de eens aanwezig willen zijn. Alleen heeft NOC*NSF een regel dat je daar niet naartoe mag als je binnen 48 uur moet spelen."

En dus is Rojer druk in overleg met de Nederlandse sportorganisatie. "Meedoen aan de Olympische Spelen is groter dan het winnen van een grandslam voor mij, maar ik maak de regels niet. Het is een zeer belangrijk toernooi voor me. Ik zou al mijn titels inleveren voor een olympische medaille."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl