NOS Nieuws

Duitse rel over 'buitenlandse' gezichten op Kinder Schokolade

  • Judith van de Hulsbeek

  • Judith van de Hulsbeek

In Duitsland is opschudding ontstaan over de nieuwe verpakkingen van het snoepgoed Kinder Schokolade. Anti-islambeweging Pegida plaatste een foto op Facebook van de nieuwe oranje-wit gekleurde verpakkingen, waar volgens de organisatie te veel buitenlanders op staan. Het zijn alleen geen buitenlanders, maar jeugdfoto's van spelers van de huidige Mannschaft, het Duitse voetbalelftal.

De foto's werden geplaatst door een regionale tak van Pegida, met daaronder het commentaar "Houdt het dan nooit op? Is dit echt, of is dit een grap?" Onder het bericht verschenen woedende reacties als "Dit ga ik niet meer kopen" en "Ik moet hiervan kotsen".

Facebook / Pegida Bodensee
Reacties op de foto op Facebook

Wat de reageerders waarschijnlijk niet wisten, is dat het niet zomaar kindergezichten zijn. Kinder bedrukt de verpakkingen vanwege het EK voetbal met jeugdfoto's van spelers uit het Duitse nationale elftal. Zodoende verschenen ook de gezichten van Ilkay Gündogan en Jérôme Boateng op de chocoladeverpakkingen, die Pegida op Facebook postte. Beide spelers zijn in Duitsland geboren.

In een reactie op Facebook schrijft het chocolademerk Kinder zich te distantiëren van discriminatie en vreemdelingenhaat. De regionale Facebookpagina van Pegida Bodensee is inmiddels offline.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl