Van der Steur erkent falen ambtenaren

Minister Van der Steur erkent dat er op zijn ministerie veel is misgegaan bij de afhandeling van de zogenoemde bonnetjesaffaire. In een reactie op  het rapport van de commissie-Oosting zei hij dat er fouten zijn gemaakt in de ambtelijke top en dat hij een verbetertraject heeft ingezet om de cultuur te veranderen.

Hij schrijft dat het bonnetje al in 2014 had kunnen worden gevonden, als er een betere regie en uitwisseling van informatie bij Veiligheid en Justitie waren geweest en voegde daar in een persconferentie aan toe dat het overduidelijk is dat er af en toe fouten worden gemaakt. "Maar waar het om gaat is dat we de risico’s dat dat gebeurt zo klein mogelijk maken."

Chaos 

Oosting bracht vanmorgen voor de tweede keer een hard rapport uit over de afhandeling van de Teevendeal. Hij zei dat hij er weliswaar geen sprake van een doofpot was, maar dat het zo'n chaos was op het ministerie dat zo'n doofpot ook niet georganiseerd had kunnen worden. 

Oosting zei ook dat Van der Steur en Dijkhoff ten onrechte hebben gezegd dat de ict'ers die in 2014 en 2015 voor Veiligheid en Justitie werkten, niet goed genoeg waren. De minister beaamde dat die uitspraken de medewerkers "achteraf" geen recht doen. Hij is deze week op bezoek geweest bij de afdeling ict in Zoetermeer en heeft het misverstand daar volgens hem in goede verstandhouding rechtgezet. 

STER reclame