Nouchka Fontijn in actie op de Europese Spelen
NOS Sport

Boksster Fontijn naar Rio: opgelucht dat klus geklaard is

"Blij en een beetje opgelucht." Zo reageert Nouchka Fontijn nadat ze bij de WK boksen in Astana de halve finales in de klasse tot 75 kilogram heeft bereikt. Daarmee is ze zeker van deelname aan de Olympische Spelen. "Dit was een klusje dat nog geklaard moest worden. Ik wist dat het winnen van de kwartfinale het minimale was dat moest gebeuren."

Bij het olympisch kwalificatietoernooi in Turkije vorige maand werd Fontein al vroeg uitgeschakeld door de ongeplaatste Ierse Christine Desmond. In Astana wachtte haar daarom de laatste mogelijkheid om de deur naar Rio te openen en dat maakte het spannend voor de 28-jarige boksster. "Het moet niet nog een keer fout gaan, want dan blijf je thuis", zei de Rotterdamse in Langs de Lijn En Omstreken.

Bokster Fontijn plaatst zich voor Spelen

"Iedereen heeft zijn twijfels, maar ik wist wel dat ik beter zou zijn dan mijn tegenstander (de Française Erika Guerrier, red.), maar in de eerste ronde kozen twee juryleden voor haar. Toen dacht ik wel: nu moet er iets veranderen, anders zit ik thuis deze zomer. En gelukkig kon ik me herpakken en kwam alles goed."

Nu nog wereldkampioen worden

Het hoofddoel is dan wel bereikt, maar Fontijn staat ook in de halve finales van de WK. En die wil ze maar wat graag winnen. "Als ik dan toch zo dichtbij ben, wil ik ook winnen. Zo'n kans krijg je niet vaak in je leven. Natuurlijk ga ik er voor, een wereldtitel klinkt toch ook wel erg mooi."

"Gelukkig heb ik morgen een rustdag, zodat ik even kan schakelen. Er zijn nog vier mensen over, dat zijn geen koekenbakkers."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl