EPA
NOS Nieuws

Twitter straks iets flexibeler met de limiet van 140 tekens

De geruchten kloppen, Twitter bevestigt dat de limiet van 140 tekens deels wordt opgeheven. Het wordt niet mogelijk om hele verhalen in een berichtje te schrijven, maar wel om veel meer gebruikers te noemen. Ook wordt het makkelijker om foto’s te plaatsen. Die vallen straks namelijk buiten de limiet.

Als gebruikers in gesprek zijn met elkaar, zullen hun gebruikersnamen niet meer meetellen in de limiet. Dit moet het makkelijker maken om met elkaar te praten, schrijft Twitter.

Geen trucje meer nodig

Verder is het straks niet meer nodig om een punt voor een gebruikersnaam te zetten. Dit 'trucje' wordt gebruikt als je iemand op het platform wil aanspreken en tegelijkertijd wil dat iedereen die jou volgt dat in zijn tijdlijn ziet. Dit wordt vaak gebruikt als een van de voorbeelden waarom Twitter voor veel nieuwe gebruikers te ingewikkeld werkt.

Ook foto’s, gifjes (bewegende foto’s), video's, peilingen en quote-tweets tellen straks niet meer mee voor het maximale aantal tekens.

Verder kunnen gebruikers straks eigen tweets nog een keer plaatsen, als ze het gevoel hadden dat de tweet te weinig aandacht heeft gekregen. Op Twitter is het gebruikelijk dat een berichtje niet meer dan een paar minuten echt aandacht krijgt. Maar een klein percentages van alle berichten gaat langer rond. Vandaar dat veel media-organisaties een artikel meerdere keren delen.

Welkom, maar laat

De aanpassingen werden de afgelopen week al verwelkomd door gebruikers. Maar tegelijkertijd vond bijna iedereen dat Twitter hier al veel eerder mee had moeten komen. Het zijn niet per se grote veranderingen, maar wel aanpassingen die het platform hadden kunnen helpen groeien. Of dat nu alsnog lukt blijft afwachten.

Twitter zegt tijd nodig te hebben om alle veranderingen goed door te voeren. Wanneer de nieuwe functie beschikbaar komt is nog onduidelijk.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl