NOS Nieuws

Lange celstraffen voor moord maffia-wannabe's

Twee mannen en de echtgenote van één van hen, zijn door de rechtbank in Den Bosch veroordeeld tot lange celstraffen voor de moord op een inwoner van Ochten.

De twee (de een de opdrachtgever van de moord, de ander de schutter) kregen beiden 21 jaar. De vrouw van de schutter moet 19 jaar de cel in.

Tegen de mannen was 19 jaar geëist, tegen de vrouw 18 jaar.

Maffia

Het lichaam van het slachtoffer, Yvon Pfaff, werd op 22 juni 2014 gevonden in een uitgebrande auto in Sint-Michielsgestel. Uit onderzoek bleek dat hij door de vrouw naar een vakantiehuisje in Ewijk was gelokt waar hij werd doodgeschoten.

Drie maanden later hield de politie de schutter aan, na een undercoveroperatie.

De man wilde graag bij de maffia horen en de undercoveragenten deden zich voor als maffialeden en boden aan hem te helpen. Tegen die agenten bekende de man dat hij Pfaff had doodgeschoten. Ook vertelde hij waar hij de kogelhulzen en kentekenplaten had gelaten. Zijn vrouw vertelde dat zij erbij was.

Twee andere broers

Bij de rechter zei de schutter dat hij Pfaff per ongeluk had doodgeschoten na een worsteling. De rechter vond dat ongeloofwaardig en zei dat er gericht op Pfaff was geschoten.

Twee broers van de schutter zijn veroordeeld tot zes en acht jaar cel wegens medeplichtigheid.

Waarom Yvon Pfaff is vermoord, is nooit duidelijk geworden. Vermoedelijk heeft een conflict over opbrengsten uit wietteelt een rol gespeeld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl