NOS Sport

Bertens zonnetje in huis in regenachtig Parijs

Regen, regen en nog eens regen. Het zijn donkere dagen op Roland Garros, maar Kiki Bertens is het zonnetje in huis. "Ja, ik voel me goed. Ik ben net aangekomen in Parijs met twee mooie titels op zak. Voor mij kan het niet beter", zei ze gisteren.

Bertens won zaterdag in Nürnberg haar tweede WTA-titel, maar dat niet alleen: ze was daar ook nog de beste in het dubbelspel. In totaal speelde ze afgelopen week tien wedstrijden. Het kan bijna niet anders of de vermoeidheid moet zo langzamerhand gaan toeslaan. "Dat valt mee. Mijn lichaam voelt echt goed."

De Nederlandse, die ook al halvefinaliste was in Rabat, is met 35 overwinningen tegenover 10 nederlagen bezig aan haar beste seizoen op de WTA Tour en steeg door haar succesweek in Nürnberg naar de 58ste plaats op de wereldranglijst. Dat betekent 31 plaatsen winst.

In Parijs wacht dinsdag een lastige opgave in de eerste ronde: Australian Open-winnares Angelique Kerber. "Tuurlijk is dat lastig. Maar ik ga er alles aan doen om te winnen. Het is een nieuw toernooi, dus ik begin weer op nul, maar ik neem ritme en vertrouwen mee."

Het leek er vorig jaar even op dat Bertens alleen in de Fed Cup onder Paul Haarhuis kon gloreren, maar nu begint ook de samenwerking met haar eigen coach Raemon Sluiter zijn vruchten af te werken.

"Er is veel vertrouwen aan beide kanten", stelt Bertens. "Op gespannen momenten zorgt hij er toch voor dat je weer ontspannen wordt. Dat voelt hij heel goed aan."

Alles gaat Bertens dus voor de wind. Toch kreeg de regen ook haar te pakken zondag: haar trainingssessie van een half uur viel in het water.

Een regen aan paraplu's op Roland Garros

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl