Vreugde bij Willem II en Anouar Kali (m) na de openingstreffer van Heerkens Pro Shots

Willem II hoeft niet meer te wachten op het lot van FC Twente. De Tilburgers versloegen de regionale rivaal NAC Breda in Tilburg met 3-1 en maakten daarmee de 2-1 nederlaag uit het heenduel goed. NAC speelt volgend seizoen, wat er ook met FC Twente gebeurt, in de Jupiler League.

In een opgefokte sfeer had Willem II in de eerste helft het beste van het spel. Erik Falkenburg zag een inzet op de doellijn gekeerd worden door Mats Seuntjens en schoot over. Namens NAC stuitte Joey Suk op Kostas Lamprou en kopte Sjoerd Ars over.

Falkenburg: nu een paar biertjes

NAC komt net tekort

Freek Heerkens maakte vlak voor rust 1-0 door een vrije trap van Rochdi Achenteh met het hoofd te verlengen. Het naar promotie smachtende NAC zette aan, maar gaf ruimte weg. Falkenburg deed er met twee treffers zijn voordeel mee. 

Invaller Divine Naah bracht met de spanning weer terug, maar Kevin Brands liet de ultieme kans op de benodigde aansluitingstreffer onbenut. De invaller van NAC Breda kopte eerder al in kansrijke positie naast en werkte een voorzet van Ronnie Stam vlak voor tijd net naast het doel.  

Streppel: een welverdiend feest

Dijkhuizen: wrang, maar dit is topsport

STER reclame