Heracles gaat Europa in

Heracles schrijft geschiedenis met Europees ticket

Heracles Almelo heeft zich voor het eerst in de clubgeschiedenis geplaatst voor Europees voetbal.

De ploeg van trainer John Stegeman won het uitduel met FC Utrecht in de finale van de play-offs met 2-0. Dat was genoeg, nadat het eerste duel in Almelo in 1-1 was geëindigd.

In de eerste helft waren de grootste kansen voor de thuisploeg. Na een kwartier voetballen opende Willem Janssen de score voor Utrecht met een prachtige kopbal, maar het doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

Volop kansen

Vervolgens schoot Wout Weghorst rakelings voorlangs, kopte Sébastien Haller in de handen van Bram Castro, redde Utrecht-keeper Filip Bednarek bij een vrije trap van Thomas Bruns en raakte Andreas Ludwig met een fraai schot de kruising.

Scheidsrechter Björn Kuipers stuurde halverwege de eerste helft Heracles-trainer Stegeman naar de tribune. Hij was het niet eens met een beslissing van de arbiter.

Heracles-trainer John Stegeman wordt naar de tribunes gestuurd
  • ANP Pro Shots
    FC Utrecht-speler Andreas Ludwig (l) in duel met Ilias Bel Hassani
    Nacer Barazite (l) in duel met Heracles Almelo-speler Jaroslav Navratil (r)
    FC Utrecht-keeper Filip Bednarek in het duel met Heracles

De tweede helft kabbelde rustig voort totdat Bruns uit het niets Heracles op een 1-0 voorsprong bracht. Via via rolde de bal in de verre hoek. Utrecht ging daarna op zoek naar de gelijkmaker, maar vijf minuten voor tijd besliste Paul Gladon de wedstrijd. De spits schoot de 2-0 binnen, waardoor Heracles volgend seizoen Europa in gaat.

Heracles begint in de derde voorronde van de Europa League, wat betekent dat ze twee clubs moeten verslaan om in de groepsfase terecht te komen.