Reuters

'IS roept op tot aanslagen tijdens ramadan'

tijd van publicatie

Islamitische Staat roept zijn volgelingen op tijdens de komende ramadan aanslagen te plegen in het Westen. In een audioboodschap zegt de terreurgroep dat het een gevaarlijke maand moet worden voor ongelovigen in Europa en de Verenigde Staten.

De boodschap zou afkomstig zijn van IS-woordvoerder Abu Mohammed al-Adnani, maar de echtheid is niet vastgesteld. Hij is verspreid via Twitterkanalen die vaker boodschappen van IS publiceren.

Geen onderscheid

"Ramadan is de maand van verovering en jihad", aldus de boodschap. De islamitische vastenmaand - die voor veel moslims juist staat voor tolerantie, liefdadigheid en verbroedering - begint rond 7 juni.

De vermoedelijke IS-woordvoerder haalt ook uit naar de internationale coalitie, die de terreurgroep bombardeert in Syrië en Irak. "Hun vliegtuigen maken geen onderscheid tussen burgers en strijders, man of vrouw."

In de audioboodschap wordt niets gezegd over de crash van vlucht 804 van EgyptAir van afgelopen donderdag. Veel experts zien een aanslag als de meest waarschijnlijke oorzaak voor die crash.

STER reclame