Vos sprint in Santa Rosa naar de overwinning
NOS Wielrennen

Vos maakt goede week compleet met ritwinst in Californië

Zekerheid over deelname aan de Olympische Spelen en nu ook de eerste overwinning op WorldTour-niveau sinds haar terugkeer in het peloton. Marianne Vos beleeft een goede week aan de westkust van Amerika. De renster van Rabo-Liv sprintte in Santa Rosa naar de zege in de derde etappe van de Ronde van Californië.

Vos troefde in de finale Coryn Rivera, Emma Johansson en Megan Guarnier af. De Amerikaanse Guarnier, die in dienst rijdt van de Nederlandse Boels-Dolmans-ploeg, behoudt wel de leiderstrui in de vierdaagse rittenkoers die onderdeel uitmaakt van de WorldTour.

Het was al een positieve week voor Vos, die lang uit de roulatie was vanwege vermoeidheid en blessures. Dinsdag kreeg ze te horen dat ze op de Spelen in Rio de Janeiro haar olympische titel kan verdedigen. En in de eerste etappe in Californië was de Brabantse ook al dicht bij een overwinning. Toen werd Vos vijfde.

De laatste overwinning van Vos op het hoogste niveau stamt uit augustus 2014. Toen won ze de Sparkassen Giro.

Nog twintig ronden

Zondag wordt de laatste etappe verreden. Dan rijdt het peloton twintig plaatselijke ronden door Sacramento. Vos start op de vierde plaats in het klassement, met 0.43 achterstand op Guarnier.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl